Se om det finns uppdateringar till din Mac

Det är mycket viktigt att hålla sin Mac/Macbook uppdaterad när det gäller mjukvara.
Själva OS X är en liten fälla om man inte håller den uppdaterad, men även alla program/appar man har installera.

Nu är jag relativt ny Mac-användare, köpte min Macbook pro i januari 2012, så den börjar bli till åren. Jag köpte den splitter ny och har tyvärr inte den hårdvara som krävs för Handover eller Airdrop. Men det är inte därför jag skriver här nu. 😉

Det finns ett mycket enkelt sätt att se om det finns uppdateringar till Mac:en.
Istället för att öppna Mac App Store och klicka på ”uppdatera” högst upp i menyn (enligt bild nedan)…

appstore

 

… kan man lättare bara klicka ner menyn (Äpplet), enligt bild nedan:

meny

Mycket snabbare och lättare. om man inte har inställt notiser eller auto-uppdateringar.

Bra som 17! 🙂

 

 

About Jonas

Grundade denna hemsida redan tidigt 2010-tal, men kom inte igång riktigt förrän 2014. Rejäl Apple-fantast, men tekniknörd i allmänhet. Gillar även sport och idrott. Hemma har jag tre barn att ta hand om med min sambo och jag arbetar i verkstad samt driver webbyrå.

Pin It on Pinterest

Dela gärna detta

Dela gärna detta med dina vänner!