Så får du tillbaka stora bokstäver på tangentbordet på din iPad eller iPhone

I och med uppdateringen till iOS 9 fick vi ett nytt default läge för tangentbordet.
Det blev gemener (små bokstäver) som standard. Eller första bokstaven som ska vara stor, visade också stor, men sedan blev bokstäverna på tangenbordet små. Detta var väldigt irriterande för vissa. Däribland mig.

Jag fixade detta nästan omgående på min egen iPhone, men nu lite senare, när jag skulle hjälpa min sambo som vill ändra tillbaka till som det var förr, så hittade jag inte med en gång. Därför tänkte jag göra en liten snabb guide här, så ni hittar denna inställning.

Såhär >>>

 1. Inställningar
 2. Allmänt
  IMG_5664
 3. Hjälpmedel (Här är det luriga där man lätt kanske väljer ”Tangentbord” istället)
  IMG_5665
 4. Tangentbord
  IMG_5666
 5. ”Visa gemena tangenter”
  IMG_5667

Sådär.
Klart!

About Jonas

Grundade denna hemsida redan tidigt 2010-tal, men kom inte igång riktigt förrän 2014. Rejäl Apple-fantast, men tekniknörd i allmänhet. Gillar även sport och idrott. Hemma har jag tre barn att ta hand om med min sambo och jag arbetar i verkstad samt driver webbyrå.

Pin It on Pinterest

Dela gärna detta

Dela gärna detta med dina vänner!