Recension – Disk Doctor

Disk doctor 3.22014-11-06

Ladda ner: Länk till Disk doctor på Mac app store
Pris: 22kr
Språk: Engelska
Kompatibelt: OS X 10.7.3 eller senare – 64 bitars processor

Om Disk Doctor

Disk Doctor skall på ett enkelt och bra sätt frigöra utrymme på hårddisken.
Filer som är onödiga och stora kommer raderas.
Verktyget är erkänt av Apple att vara ett bra och nästan ovärderligt verktyg för din Mac.
Har fått pris för bästa disk-städningsprogrammet 2013.

Testet

Jag laddade helt enkelt hem programmet och startade det.
Följande dialoger fick jag upp:

Resultat

Resultatet är jag grymt nöjd med. Programmet hittade utrymme att frigöra, samtidigt som det hittade en massa gamla appar som tog stooor plats. Så jag gick från 2,5Gb till hela 10,3Gb fritt utrymme. Måste tillägga att jag kör WMvare Fusion med en windows-installation också. Den är på 60Gb. Därav det låga fria utrymmet.

Man väljer användare i början. Sin användarmapp, så att säga.
Men om man som administratör vill rensa för alla användare utan att logga in på respektive användarkonto?
Nu efteråt har jag försökt byta från den jag valde i inställningsguiden i början. Det går inte.
Jag efterlyser en funktion där standard är den användare man installerar för första gången (admin). Och att man sedan med lösenord eller i egenskap av administratör kan välja andra användare också. Hade varit lite kul om man kunde lista upp stora filer från vald extern hårddisk också.

Prisvärd?
Ja!
Lättanvänt?
Ja!
Fungerar?
Ja!

Annars är det en redigt bra app detta.
Tack, https://fiplab.com!

(Detta FIPLAB har en hel del bra appar, som kommer testas framöver. Så håll tillgodo)

About Jonas

Grundade denna hemsida redan tidigt 2010-tal, men kom inte igång riktigt förrän 2014. Rejäl Apple-fantast, men tekniknörd i allmänhet. Gillar även sport och idrott. Hemma har jag tre barn att ta hand om med min sambo och jag arbetar i verkstad samt driver webbyrå.

Pin It on Pinterest

Dela gärna detta

Dela gärna detta med dina vänner!