Notiscenter & kontrollcenter

Att använde Notiscenter & kontrollcenter

Detta notiscenter är något jag inte använt mig av annat än om jag missat någon notis (logiskt). Jag har heller aldrig brytt mig om att ställa in de appar jag vill ha där. Centret har varit kaos helt enkelt och det har nog också bidragit till att jag använt notiscenter så dåligt.

Kontrollcenter använder jag för att ändra läge till ”stör ej” samt slå på/av wi-fi. Ibland även för att använda ficklampan när man exempelvis letar efter små leksaker under soffan. Men man kan ju använda genvägarna till kameran och miniräknaren också. En vanesak gissar jag.

Så här ser mitt notiscenter ut just nu.
Ser fram emot fler appar som ger möjligheter till s.k. widgets till notiscenter. Bra utveckling inom detta.
Notiscenter får du fram genom att dra från överkanten och neråt.
IMG_7062.PNG

Jag ska nu försöka få in vanan att använda dessa center. Allt fler appar anpassas för iOS 8 och dess nya funktioner. Just för tillfället har jag lagt in evernote i notiscenter men har inte fått in vanan att starta därifrån ännu. Jobbar på det, för det är smidigt och man skulle då kunna ta bort evernote från första hemskärmen och kanske placera i en mapp.

Samma gäller för kontrollcenter. Där har man kamera, ficklampa och miniräknare, används rätt som det är. Dessa, i synnerhet kameran, skulle man försöka få in vanan att öppna därifrån. Det hade också medfört en bättre hemskärm.

Här ser ni kontrollcenter som man får upp genom att dra från underkanten och uppåt.

IMG_7063.PNG

Man kan ställa in när man vill att kontrollcenter ska vara tillgänglig. Detta gör man i inställningar – kontrollcenter.

Det kan t.ex. hända att man inte vill att kontrollcenter ska komma upp när man spelar vissa spel eller använder vissa appar. Appar där man ibland drar (Swipe:ar) nerifrån och uppåt. Då stänger man helt enkelt av ”åtkomst inom appar”. En del gillar heller inte när man kan använda kontrollcenter från lås-skärmen. Då stänger man så klart av  ”åtkomst från låst skärm”.

Dessa inställningar ser ut så här:

IMG_7064.PNG

Nu är det dags att börja använda detta, som är till för att underlätta. Så varför inte. Börjar med att ta bort kameran, evernote och miniräknaren från hemskärmen, så får det mig att gå via dessa två center istället. Sen ska jag rensa bland apparna i inställningar för notiser. Så det blir ordning och rätt. De inställningarna hittar du under inställningar – notiser.

Det ser ut så här:

IMG_7065.PNG

About Jonas

Grundade denna hemsida redan tidigt 2010-tal, men kom inte igång riktigt förrän 2014. Rejäl Apple-fantast, men tekniknörd i allmänhet. Gillar även sport och idrott. Hemma har jag tre barn att ta hand om med min sambo och jag arbetar i verkstad samt driver webbyrå.

Pin It on Pinterest

Dela gärna detta

Dela gärna detta med dina vänner!