Todo-appar

Jag har, efter otroligt många försök, aldrig lyckats börja använda någon 2do-, eller todo-app (att-göra-app). Tro mig när jag säger att jag försökt. Jag har testat de flesta och även köpt en massa appar som fått bra betyg.

Tanken att lätt kunna ha översikt och snyggt kunna bocka av gjorda saker och att kunna planera sina uppgifter och göromål, har killat mig och lockat mig att prova. För jag vill verkligen hitta den ultimata appen med todo-funktionen. Jag har därför kommit fram till svaret på denna gåta som brytt mitt huvud så länge.

”Det handlar inte om vilken app du ska ha och vad den kan göra och hur den ser ut. Det handlar om vad du är för människa och vad du lever för liv”

Det jag menar är att jag antagligen aldrig kommer hitta en app jag gillar för ändamålet. Grejen är att jag redan har funktionen på annat håll och ytterligare en app bara gör att den blir outnyttjad på grund av att det blir just en app till. Lite dubbelarbete där.
Nu kanske ni tycker detta blir tjatigt och att jag får betalt för att säga det, men så är det inte.
Svaret här är Evernote, Anteckningar och Week cal.

Evernote

evernoteI evernote skriver jag listor, som jag undan för undan bockar av. Detta sortarer jag i olika häften.
Jag änvänder även evernote för att skriva mina blogginlägg, eller i alla fall påbörja dom.
Jag gör idé-listor och planeringar, samt håller fakta-blad i evernote. T.ex information om olika konton på webben.
(Inte lösenord, dom har jag i ”LastPass”)

Anteckningar

anteckningarAnteckningar, denna underskattade app.
Jag använder den till att dela olika listor med min sambo. För tillfället har vi en lista där, med julklappar inför 2014s julafton.
Inköpslistor i övrigt kör vi INTE via någon app, utan manuellt skrivna på ett notisblock vid kylskåpet.
Kalla det 90-tal, men det bästa eftersom man inte vill plocka upp mobilen så fort man kommer på något eller i samband med matlagning mm.

Week cal

week_calHar skrivit om denna app tidigare och nu efter iOS8 har den inte så värst stor extra funktion egentligen, men jag har fortsätt att använda den bara för att jag är van och ändå har betalt för den. 🙂
Här lägger jag in ALL planering jag kan tänka mig. Jag och min sambo har en gemensam google-kalender vi använder hela tiden. Perfekt när man har mycket att tänka på och när båda har två arbeten och vi har tre barn med olika events. Jag har även automatiskt inlagt när HV71 spelar sina matcher och samma för Zlatans PSG och West ham. Riktigt bra att använda denna kalendern.

Kameran och bilder

bilderSom jag nämnde här ovan, kör vi med inköpslista manuellt eftersom vi inte använder mobilen/plattan vid matlagning eller att vi snabbt måste anteckna medans vi kommer ihåg. Därför tar vi foto på listan när det är dags för handling. Antingen åker man o handlar själv, eller så skickar man listan/bilden till sin sambo.
Bra.

Summering

Todo-appar i all ära. Men för mig passar det helt enkelt inte. Kanske hade det passat om man varit singel, utan barn? Eller vid något annat scenario. Men med det liv man har och den person man är, finns ingen anledning för mig att fortsätta leta efter den perfekta todo-appen.

Det är personen och livet som levs det handlar om helt enkelt. Inte appen.

 

About Jonas

Grundade denna hemsida redan tidigt 2010-tal, men kom inte igång riktigt förrän 2014. Rejäl Apple-fantast, men tekniknörd i allmänhet. Gillar även sport och idrott. Hemma har jag tre barn att ta hand om med min sambo och jag arbetar i verkstad samt driver webbyrå.

Pin It on Pinterest

Dela gärna detta

Dela gärna detta med dina vänner!