En repeater för ditt nätverk

Detta inlägg är skrivet på uppdrag av Nordicbox.se
”Tillbehör på nätet”

 

En repeater.
Så bra är det och så bra är denna.

En repeater använder man lämpligast när man har ett större hus eller en kortare räckvidd för sitt nätverk.
En repeater förlänger räckvidden av ditt wifi och är lättanvänd & lättinstallerad.

IMG_1995

Bakgrund

Det faller sig inte bättre än att jag bytt bredband till klassiska ADSL från att ha haft mobilt bredband ett tag. Detta mobila bredband var oerhört bra och uppfyllde alla mina önskemål förutom ett som också var ytterst viktigt. Bandbredden räckte inte till och 200Gb i månaden räcker inte när man har barn med var sin iPad och var sin iPhone. Lägg där till mig själv och min sambo som gladeligen kollar filmer och serier så fort man får känslan att man hinner.

Därav gick jag tillbaka till klassiska ADSL vilket i sin tur gav sämre räckvidd i huset.

Utgångsläge & uppdrag

Mitt modem som är direkt kopplat till en extern router står ganska centralt i huset och på husets nedre våning. Apple-tv:n står på övervåningen och längst bort i ett hörn. Detta ger att när man t.ex vill streama en fotbollsmatch, kan det bli fördröjningar, lagg och bortfall av bild eller ljud.
Inte ok.
Uppdrag: Få bättre signal till Apple-tv:n (generation 3)

Installation

Denna repeater var väldigt enkel att packa upp. Just förpackningar brukar få mig att twittra argt många gånger. Den lite annorlunda stick-kontakten är anpassad för om man vill ha med detta utomlands. Alltså anpassat för lite olika adaptrar. Dock finns inga alternativa stick-kontakter med i paketet, vilket är logiskt då vi bor just i Sverige och produkten inte direkt är stor exportvara.
Installationen var också enklast möjlig och med väldigt bra instruktioner.

Så här lätt var det:
Man stoppade in repeatern i väggen och den var igång direkt.
För att få med bredbands-signalen från routern behöver man logga in i repeatern för att där logga in i befintliga nätverket som kommer nerifrån.
Hur lätt som helst att följa instruktionerna.

En fråga som uppkommer är om man ska välja att ha enheten som repeater eller accesspunkt. Jag har valt repeater pga att jag gillar det trådlösa hemmet, men skillnaden är denna och den är tänkvärd:
Repeater: Förlänger trådlös signal för större räckvidd. hastigheten försämras en del.
Accesspunkt: Kopplas in med nätverkssladd men kan dela internet trådlöst. Bättre hastighet.

Summa

Positivt
Repeatern funkar utmärkt och den fyller sin funktion med att förstärka signalen för min Apple-tv(3).
Att man förlorar hastighet är inte lika farligt då jag har bra fart i linan som utgångspunkt. Men just signalen var viktig i det här fallet.
Repeatern är snygg och lätthanterlig.

Det negativa är att den är större än många av sina konkurrenter och just utformningen inkräktar på omgivningen på så sätt att den inte får plats på något smidigt sätt. T.ex fungerar det inte så bra i ett vanligt vägguttag med två kontakter, då den täcker över uttaget bredvid. Se bild här nedan.

IMG_6705

Här fungerar väldigt få sladdar om man vill använda uttaget under repeatern.

 

 

Detsamma gäller om man har den i ett grenuttag eller liknande. Här finns en hel del andra repeatrar på marknaden med bättre utformning.

Betyg

Om man ska försöka sig på en betygsättning får jag ge den 4 av 5.
5 hade den uppnått om den var utformad smidigare för omgivningen.

Ett mkt bra köp!

NordicBox.se

EDIT!

Ok. Jag kom just på att stickkontakten var kanske av annan anledning. Ja, man kan vrida den 90 grader och på så sätt få uttaget under (se bild på det övertäckta vägguttaget ovan) att bli tillgängligt. Jag byter då betyget till 4,5 av 5,0 och ändrar också min beskrivning av att den löstagbara stick-kontakten är till för utländska kontakter. Den är ju till för att anpassa/vrida så klart!

Mycket bra!

Repeatern köper du på Nordicbox.se för 279kr >>>

Detta inlägg är skrivet på uppdrag av Nordicbox.se
”Tillbehör på nätet”
  En repeater. Så bra är det och så bra är denna. En repeater använder man lämpligast när man har ett större hus eller en kortare räckvidd för sitt nätverk. En repeater förlänger räckvidden av ditt wifi och är lättanvänd & lättinstallerad. Bakgrund Det faller sig inte bättre än att jag bytt bredband till klassiska ADSL från att ha haft mobilt bredband ett tag. Detta mobila bredband var oerhört bra och uppfyllde alla mina önskemål förutom ett som också var ytterst viktigt. Bandbredden räckte inte till och 200Gb…

Review Overview

Totalbetyg

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Jonas

Grundade denna hemsida redan tidigt 2010-tal, men kom inte igång riktigt förrän 2014. Rejäl Apple-fantast, men tekniknörd i allmänhet. Gillar även sport och idrott. Hemma har jag tre barn att ta hand om med min sambo och jag arbetar i verkstad samt driver webbyrå.

Pin It on Pinterest

Dela gärna detta

Dela gärna detta med dina vänner!