Bluetooth-prylar får egen internetåtkomst

Bluetooth-prylar får egen internetåtkomst

Enligt olika källor kommer framtida Bluetooth få stöd för internetuppkoppling.
Detta kommer snabba upp utvecklingen som är på väg mot eran: ”Internet of things”, vilket innebär att omkring 2020 beräknas de flesta prylar kunna styras via eller använda internet på egen hand. Bara genom en vanlig router som stödjer tekniken IPv6/6LowPAN (IPv6 over Low power Wireless Personal Area Networks).

Idag gäller att man måste ha en bluetooth-router om man vill tillgå något som ens liknar denna funktion. Som i dagens läge inte är så värst utbredd bland prylar heller.
Beräkningen är att denna utveckling komne gå fort och innebär i praktiken att appar kommer utvecklas för att styra. t.ex saker i ditt hem, eller i kompisens hem eller bil.
”Sky is the limit”

Apple är en av de samarbetspartners som utvecklar tekniken I Samma veva går man ut med att all dataöverföring via detta koncept kommer vara krypterad, vilket ger en hel rad fler kunder som annars är oroliga för säkerheten.
Läs mer om den nya Bluetooth:ens specifikation HÄR.

Personligen ser jag fram emot detta och kan, liksom många andra, tänka mig att använda detta OM det just är säkert. Mycket viktigt.
Men så verkar det ju bli. Då är jag helt klart på!  😉

Källa: array.se

About Jonas

Grundade denna hemsida redan tidigt 2010-tal, men kom inte igång riktigt förrän 2014. Rejäl Apple-fantast, men tekniknörd i allmänhet. Gillar även sport och idrott. Hemma har jag tre barn att ta hand om med min sambo och jag arbetar i verkstad samt driver webbyrå.

Pin It on Pinterest

Dela gärna detta

Dela gärna detta med dina vänner!