Apples Lightning

Såhär efter några år med Apples Lightning i hushållet och med en mängd laddare runt omkring mig hemma, i bilen och på jobbet har jag dragit en slutsats om att denna laddare kan förbättras avsevärt. Själva kontaktytorna på lightning-kontakten verkar slitas och på olika tillverkares sladd-kontakter är kontaktytorna olika långa och även olika material(?).

Det borde finnas någon standard eller något material som inte slits så fort. Kan man tycka såhär i modern tekniktid.

Varför ska just en sådan här sak vara så svår för Apple att släppa på. Jag menar, ge själva ”receptet” till tredjeparts-tillverkare. Patentera en viss färg eller ett visst utförande om ni vill, men låt alla få tillverka laddare som funkar. Jag tror personligen att många Apple-användare tröttnar på detta och går över till Android-telefoner istället. Det har definitivt hänt. Det är jag övertygad om.
Är det fallet, så är det inte bra. Inte bra!

Lightning_01 Lightning_02 30pin

Här ser vi två av alla mina lightning-kablar, och en ”bred” från förr. En sk.30pin.
Slitaget på den gamla breda 30-pin är i stort sett obefintlig och den var på så sett bättre. Men man kunde då inte sätta i den åt båda håll och den var aningen stor. Den nya lightning är liten nätt och snygg. Men, som sagt, ur-usel rent slitage-mässigt och borde släppas fritt till tredjeplats-tillverkare.

Om man inte kanske skulle gå över till en universal standard för alla mobiler. Men då tjänar man väl inga pengar?? Hmmm….

 

About Jonas

Grundade denna hemsida redan tidigt 2010-tal, men kom inte igång riktigt förrän 2014. Rejäl Apple-fantast, men tekniknörd i allmänhet. Gillar även sport och idrott. Hemma har jag tre barn att ta hand om med min sambo och jag arbetar i verkstad samt driver webbyrå.

Pin It on Pinterest

Dela gärna detta

Dela gärna detta med dina vänner!